Yenom supermarkt Bespaartest

Door de crisis die begon in 2009 moeten veel mensen zuinig aan doen. Maar zelfs een prijsbewuste consument kan het afgelopen jaar ingeteerd zijn op het 'huishoud spaarpotje'. Handige tips om goedkoop boodschappen te doen en geld te besparen, worden de laatste tijd gepositioneerd als een "overleef de crisis" methode, maar feitelijk bestaan deze tips al jaren. En sommige zijn zeker waardevol, vooral met de juiste hulpmiddelen.

Yenom wil je helpen met besparen, of het nu crisis is of niet. Teveel betalen voor je supermarkt boodschappen is altijd jammer. Yenom biedt je daarom wekelijks een overzicht van de supermarkt en slijterij aanbiedingen van bijna alle winkels. Om je nog meer te ondersteunen bij het besparen en je meer inzicht te geven in je besparingsmogelijkheden, heeft Yenom de 'Supermarkt Bespaartest' ontwikkeld.

Met de Supermarkt Bespaartest kun je aangeven bij welke supermarkt(en) je nu vaak je boodschappen doet, welke levensmiddelen en producten je gebruikt en hoeveel je gemiddeld per week verbruikt. Op basis van deze gegevens en de gemiddelde kortingen uit 2012 zal de Bespaartest je besparingspotentieel berekenen. Het bedrag dat je per week kunt besparen is een indicatie en kan natuurlijk verschillen van je werkelijke besparingsbedrag.
Er zijn op het moment twee supermarkt bespaartesten, de 'snelle bespaartest' en de 'uitgebreide bespaartest'. Bij de snelle test zijn we uitgegaan van het gemiddelde verbruik per persoon en bij de uitgebreide test kan je zelf de hoeveelheden aangeven.

In de zomer gaan veel mensen op vakantie in Europa. Ondanks dat je in veel landen met de Euro kan betalen, liggen de prijzen in de Europese supermarkten ver uit elkaar. Sommige producten zijn over de grens wel 5 keer zo duur. De Vakantie Supermarkt Bespaartest helpt je daarom bij het beslissen welke producten je nu beter in Nederland kan kopen en moet meenemen.

Naast de supermarkt bespaartesten is er in de zomermaanden ook een Barbecue bespaartest, hiermee je kan berekenen hoeveel je kan besparen op je BBQ sauzen, drankjes, vlees, salades en andere barbecue spullen.