Toelichting vakantie bespaartest

Via de Vakantie Bespaartesten kan je per land berekenen hoeveel jij kunt besparen op producten die je meeneemt op vakantie. Sommige producten zijn in het buitenland goedkoper, maar vaak is de supermarkt in Nederland goedkoper. Hieronder wordt de vakantie bespaartest en de wijze waarop de berekening wordt uitgevoerd nader toegelicht.
winkelwagen
bespaartestvergelijk prijzenbespaartips

kortingen

voordeliger

  • De vakantie bespaartest is erop gericht om de besparing te berekenen die gerealiseerd kan worden door het aanschaffen van producten in Nederland in plaats van in het buitenland. In Nederland is er behoorlijke concurrentie tussen de vele supermarktketens en schaalvergroting, waardoor veel producten in Nederland goedkoper zijn. En afhankelijk hoe je op vakantie gaat, zou je kunnen overwegen om een aantal producten mee te nemen.
  • In de bespaartest zijn met name producten opgenomen die lang houdbaar zijn en minder gevoelig voor een lange autorit of vlucht. Je treft hier dus vooral producten als frisdrank, bier, koffie en (af)wasmiddel. Verse groenten en vlees zijn lastiger mee te nemen en daarom slechts voor een enkel land opgenomen in de test.
  • In de test wordt je gevraagd voor een aantal producten op te geven of je ze meeneemt op vakantie en zo ja, hoeveel je meeneemt. Daarnaast worden algemene gegevens gevraagd over het aantal personen dat meegaat op reis. Deze gegevens worden gebruikt op de besparing nauwkeuriger te bereken. Op basis van de door jouw ingevulde gegevens wordt de mogelijke besparing gerekend. Als je je email adres invult, krijg je een persoonlijk advies welke producten je het beste in Nederland kan kopen om voordeliger uit te zijn.
  • Om je besparing te berekenen heeft Yenom.nl onderzocht hoeveel de verschillende producten kosten in het land van bestemming. Daarvoor is de gemiddelde prijs bepaald van het desbetreffende product gemeten bij een aantal supermarkten. Ook de prijs van het product in Nederland is op deze wijze als een gemiddelde bepaald. Het verschil tussen de prijs op je vakantiebestemming en de prijs in Nederland bepaalt de besparing. Daar waar van toepassing is de prijs in het vakantieland omgerekend naar Euro's.
  • Uit de bespaartest kan in een enkel geval ook een negatieve besparing volgen. In dit geval betekent het dat de door jou geselecteerde producten goedkoper zijn in het land van bestemming. Bekijk dan je email om een persoonlijk advies te krijgen welke producten je wel voordeliger in Nederland kan kopen.

Veel plezier met de vakantie bespaartest en wensen je een fijne voordelige vakantie toe.

Doe nu één van de vakantie bespaartesten, of lees meer over algemene bespaartips.

bespaarchecklist