Besparen in de supermarkt loontYenom lanceerde de eerste Nederlandse Supermarkt bespaartest met de vraag: "Hoeveel kun je nu echt besparen met supermarkt aanbiedingen?" Dat veel mensen met deze vraag rond lopen blijkt uit de velen mensen die de test hebben gedaan.

Het besparingspotentieel per gezinssituatie hangt, zoals te verwachten, samen met het aantal personen in het gezin. Daarnaast spelen consumptiegedrag en leeftijd een rol. In onderstaande grafieken zijn de gemiddelde besparingen per week te zien voor de meest voorkomende gezinssituaties.

gemiddelde besparing= Gemiddelde besparing

Besparing 1 Volwassene


besparing 1 volwassene

Van deze groep heeft 70% een besparingspotentieel dat in de bandbreedte tot € 5 per week ligt. Bij een weekbudget van gemiddeld € 30 tot € 40 komt de besparing in de buurt van de 10% per week. Voor ruim 20% van de groep ligt de mogelijke besparing tussen de € 5 en € 10 per week.
Besparing 1 Volwassene en 2 kinderen


besparing 1 volwassene en 2 kinderen

De alleenstaande ouder met 2 kinderen heeft een zeer gespreide besparingspotentieel. Gemiddeld kan men € 14 per week besparen maar een grootdeel van de gezinnen kan slechts rond de € 5 per week besparen.
Besparing 2 Volwassenen


2 volwassenen

Circa éénderde kan minder dan € 5 per week besparen. Bijna 30% bespaart tussen de € 5 en € 10. Opvallend is dat zo’n 15% een besparing kan realiseren van € 15 tot € 20 en ruim 10% zelfs nog meer, op jaarbasis is dat al snel € 800 tot 1000 euro.
Besparing 2 Volwassenen en 1 kinderen


besparing 2 volwassenen en 1 kind


Besparing 2 Volwassenen en 2 kinderen


besparing 2 volwassenen en 2 kinderen

Bijna 30% kan meer dan € 25 besparen, maar aan de andere kant kan 10% maar tot € 5 besparen. De diversiteit kan voor een deel verklaard worden door de gezinssamenstelling. Het kan 2 jonge kinderen betreffen, maar ook 2 tieners met hongerige magen.
Besparing 2 Volwassenen en 3 kinderen


besparing 2 volwassenen en 3 kinderen

Ruim 30% kan meer dan € 25 besparen en deze groep heeft dan ook de hoogste gemiddelde besparing. Maar aan de andere kant kan 10% maar tot € 5 besparen. De diversiteit kan, net als bij 2 volwassen en 2 kinderen, voor een deel verklaard worden door de gezinssamenstelling.
Besparing 3 Volwassenen


besparing 3 volwassenen

Ruim de helft van de mensen in de groep '3 volwassenen kan een besparing behalen van € 14 per week en de rest van de groep kan zelfs een besparing van € 14 tot € 30 behalen.