Supermarkt informatie Polen

bespaartest polen

Als je naar Polen op vakantie gaat, zul je waarschijnlijk ook wat levensmiddelen kopen in een supermarkt. Daarom helpt Yenom je met wat aanvullende informatie over supermarkten in Polen. Om te weten welke producten je voordeliger vanuit Nederland kan meenemen, kan je het beste de Poolse vakantie bespaartest doen. Daar krijg je na invulling van de test een persoonlijk advies over de producten die goedkoper zijn in Nederland.

 

Supermarkten in Polen

Polen heeft een behoorlijk uitgebreid aanbod van supermarkt ketens, vergelijkbaar met het aantal ketens in Nederland. Een aantal grote en bekende supermarktketens zijn:

 

ABC Intermarche Spar
Alma market Kaufland Stokrotka
Auchan Lidl Tesco
Biedronka Milea Zabka
Carrefour Netto Polo market
E-Leclerc Real


De aanbiedingen, ook wel 'promocje' of 'akcje' geheten in Polen, zijn meestal een week geldig. Kortingfolders liggen vaak in de winkel, maar soms staan de aanbiedingen ook op poster aangekondigd.

 

De openingstijden zijn bij grotere supermarkten iets ruimer dan in Nederland. De supermarkten gaan net als in Nederland om 8.00 uur of 9.00 uur open, en sluiten vaak laat (rond 22.00 uur). Veel supermarkten zijn ook op zondag open, vooral in de steden in de dorpen bijna niet. Bekijk dus voordat je naar de winkel(ook wel 'sklepy') gaat de openingstijden:

 

 

Naast een aantal grote supermarkt ketens hebben de Polen ook veel kleinschalige en lokale winkels. Naast het gebruikelijk assortiment vaak extra aandacht voor producten als bier en braadworst.

 

 

We wensen je een fijne vakantie in Polen.

 

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen op vakantie in Polen.

Lees hier de toelichting bij de verschillende vakantie bespaartesten.