Supermarkt informatie Oostenrijk

bespaartest oostenrijk

Als je naar Oostenrijk op vakantie gaat, zul je waarschijnlijk ook wat levensmiddelen kopen in een supermarkt. Daarom helpt Yenom je met wat aanvullende informatie over supermarkten in Oostenrijk. Om te weten welke producten je voordeliger vanuit Nederland kan meenemen, kan je het beste de vakantie bespaartest doen. Daar krijg je na invulling van de test een persoonlijk advies over de producten die goedkoper zijn in Nederland.

 

Supermarkten in Oostenrijk

Oostenrijk heeft een minder uitgebreid aanbod van supermarkt ketens dan we in Nederland gewend zijn. Een aantal grote en bekende supermarktketens zijn:

 

Adeg Lidl Penny
Billa M-Preis Spar
Bipa Merkur Markt Zielpunkt
Hofer Nah & Frisch


De aanbiedingen, ook wel 'Angebote' geheten in Oostenrijk, zijn meestal een week geldig, maar bij diverse Oostenrijkse supermarkten heeft men naast de weekfolder ook folders met aanbiedingen die 2 weken geldig zijn. Let daar dus op als je een kortingsfolder in de winkel pakt.

 

De openingstijden zijn in het algemeen minder ruim dan in Nederland. De supermarkten gaan vaak vroeg open (7.00 uur of 7.30 uur), maar sluiten ook eerder (rond 19.00 uur). Supermarkten die open zijn op zondag is een zeldzaamheid. Bekijk dus voordat je naar de winkel gaat de openingstijden:

 

 

Naast een aantal grote supermarkt ketens hebben de Oostenrijkers ook veel kleinschalige en lokale winkels. Naast het gebruikelijk assortiment vaak extra aandacht voor producten als bier, braadworst en chocolade.

 

 

We wensen je een fijne vakantie in Oostenrijk.

 

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen op vakantie in Oostenrijk.

Lees hier de toelichting bij de verschillende vakantie bespaartesten.