Supermarkt informatie Frankrijk

bespaartest frankrijk

Als je naar Frankrijk op vakantie gaat, zul je waarschijnlijk ook wat levensmiddelen kopen in een supermarkt. Daarom helpt Yenom je met wat aanvullende informatie over supermarkten in Frankrijk. Om te weten welke producten je voordeliger vanuit Nederland kan meenemen, kan je het beste de Franse vakantie bespaartest doen. Daar krijg je na invulling van de test een persoonlijk advies over de producten die goedkoper zijn in Nederland.

 

Supermarkten in Frankrijk

In Frankrijk zijn er minder grote supermarkt ketens dan in Nederland. Een aantal grote en bekende supermarktketens zijn:

 

Aldi Franprix Monoprix
Auchan Geant Netto
Carrefour Intermarche Norma
Cora Le Mutant Simply Market
ED Leader Price Supermarché Match
E. Leclerc Lidl Supermarché U (Hyper U)


Franse supermarkten staan vooral bekend om hun grote assortiment. Voor de Supermarché en Hypermarché zijn voor Nederlandse begrippen erg groot en combineren vaak de supermarkt producten met kledingwinkels en warenhuizen. Fransen houden erg van lekker eten en dat merk je ook in de supermarkten. Het productaanbod is vaak erg groot en de wijn en kaas afdeling zijn goed voorzien.

De aanbiedingen, ook wel 'promotion' geheten in Frankrijk, zijn meestal een week geldig. De openingstijden in Frankrijk zijn zeker bij de grotere supermarkten erg ruim. In sommige gevallen zijn de winkels zelfs 24 uur per dag geopend. Maar dit geldt zeker niet voor alle supermarkten, veel winkels zijn rond de lunchtijd (13.00 -14.00) gesloten. Bekijk dus voordat je naar de winkel gaat de openingstijden:

 

 

 

We wensen je een fijne vakantie in Frankrijk.

 

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen op vakantie in Frankrijk.

Lees hier de toelichting bij de verschillende vakantie bespaartesten.