Supermarkt informatie Duitsland

bespaartest duitsland

Als je naar Duitsland op vakantie gaat, zul je waarschijnlijk ook wat levensmiddelen kopen in een supermarkt. Daarom helpt Yenom je met wat aanvullende informatie over supermarkten in Duitsland. Om te weten welke producten je voordeliger vanuit Nederland kan meenemen, kan je het beste de Duitse vakantie bespaartest doen. Daar krijg je na invulling van de test een persoonlijk advies over de producten die goedkoper zijn in Nederland.

 

Supermarkten in Duitsland

In Duitsland zijn ruim 20 grote supermarkt ketens. Een aantal grote en bekende supermarktketens zijn:

 

ALDI Nord Kaufland Norma
ALDI Süd Klaas & Kock Penny
Edeka Lidl Plus
Famila Marktkauf Real
HIT Netto REWE
Kaiser's Netto Marken-Discount Spar

 

Duitse supermarkten hebben vooral op het gebied van versproducten in veel gevallen een groter aanbod dan diverse Nederlandse supermarkten. Ook staan duitse ketens als Lidl en Aldi bekend om erg goedkope producten. Duitsland is derhalve voor veel producten goedkoper dan Nederland. De aanbiedingen, ook wel 'Angebote' geheten in Duitsland, zijn meestal een week geldig.

 

De openingstijden zijn in het algemeen net zo ruim als in Nederland. Er is dus ten opzichte van enige jaren geleden toen de winkels zelfs op zaterdagmiddag dichtgingen veel veranderd. Nu kennen veel super ruime openingstijden van maandag t/m zaterdag. Supermarkten die open zijn op zondagen komt vrijwel niet voor. De supermarkten gaan vaak wat vroeger open. Bekijk dus voordat je naar de winkel gaat de openingstijden:

 

 

Naast een aantal grote supermarkt ketens hebben onze oosterburen ook veel kleinschalige en lokale winkels (zoals: Toom Handelshof, Karstadt Feinkost, Konsum, Fegro/Selgros en miniMal). Het product assortiment is hier vaak kleiner, maar versproducten als vlees en vleeswaren zijn vaak erg belangrijk. .

 

 

We wensen je een fijne vakantie in Duitsland.

 

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen op vakantie in Duitsland.

Lees hier de toelichting bij de verschillende vakantie bespaartesten.