Supermarkt informatie Belgie

bespaartest belgie

Als je naar België op vakantie gaat, zul je waarschijnlijk ook wat levensmiddelen kopen in een supermarkt. Daarom helpt Yenom je met wat aanvullende informatie over supermarkten in België. Om te weten welke producten je voordeliger vanuit Nederland kan meenemen, kan je het beste de vakantie bespaartest doen. Daar krijg je na invulling van de test een persoonlijk advies over de producten die goedkoper zijn in Nederland.

 

Supermarkten in Belgie

In België zijn er minder grote supermarktketens dan in Nederland. Een aantal bekende supermarkt ketens zijn:

 

Aldi   Delhaize   Prima
Carrefour   Intermarche   Smatch
Champion   Lidl   Spar
Colruyt   Magda   Spegelaere
Cora   OKay  


Belgische supermarkten hebben vooral op het gebied van versproducten in veel gevallen een groter aanbod dan diverse Nederlandse supermarkten. De aanbiedingen, ook wel promoties geheten in België, zijn meestal een week geldig. Maar bij diverse Belgische supermarkten heeft men naast de weekfolder ook één of meerdere folders met aanbiedingen die 2 weken geldig zijn. Let daar dus op als je een promotiefolder in de winkel pakt.

 

De openingstijden zijn in het algemeen minder ruim dan in Nederland. De supermarkten gaan vaak wat later open en afhankelijk van de grootte van de supermarkt sluiten ze ook eerder. Bekijk dus voordat je naar de winkel gaat de openingstijden:

 

 

Naast een aantal grote supermarkt ketens hebben onze zuiderburen ook veel kleinschalige en lokale winkels. Het product assortiment is hier vaak kleiner, maar versproducten zijn vaak erg belangrijk. Want België staat natuurlijk niet voor niets bekend om zijn bourgondische levensinstelling en keuken.

 

 

We wensen je een fijne vakantie in België.

 

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen op vakantie in Belgie.

Lees hier de toelichting bij de verschillende vakantie bespaartesten.