Extra bespaartips


Naast de Top 5 bespaartips zijn er op internet veel andere tips te vinden. Niet allemaal even orgineel, nuttig of toepasselijk, maar sommige zijn zeker de moeite waard. Hier een lijstje van een aantal van deze tips. Heb jij nog andere tips die niet in het lijstje staan laat het ons dan weten.


# 06

Boodschappentas


Neem je eigen boodschappentas of boodschappenkrat mee naar de supermarkt. Dan hoef je geen tas in de supermarkt te kopen. Ben je de boodschappentas vergeten? kijk dan voorin de supermarkt of er lege dozen liggen, dan kan je deze gemakkelijk gebruiken.

# 07

Combineer recepten met aanbiedingen


Kies recepten waarbij je gebruik kan maken van ingrediƫnten die deze week in de aanbiedingen zijn. Door bijv. vlees of vis in de aanbieding te kopen bespaar je al enkele euro's per maaltijd. Wil je inspiratie welke recepten je deze week kan gebruiken? Bekijk dan het Yenom weekmenu of schijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het weekmenu gebaseerd op de actuele aanbiedingen.

# 08

Eet voordat je ga winkelen


Ga winkelen met een volle maag, anders neem je te veel lekkers mee.

# 09

Eerst voorraad opmaken


Doe alleen boodschappen als het nodig is en maak eerst oude voorraden op.

# 10

Extra kortingen


Let op de mogelijke (extra) korting op producten die houdbaarheidsdatum naderen. Vaak krijg je een leuke korting op producten die de "ten minste houdbaar tot" datum naderen. Als je van tevoren weet dat je het product op korte termijn gaat consumeren, dan is het verstandig in te gaan op deze aanbiedingen. Het product is nog prima en je bespaart er veel mee.

# 11

Geen eten weggooien


Gooi geen eten weg. Controleer zelf regelmatig de houdbaarheidsdatum van producten die je in huis hebt en consumeer ze tijdig. Weet je niet wat je precies van de ingrediƫnten kan koken bekijk dan de recepten van Yenom.

# 12

Kook meer dan nodig is


Kook voor meer mensen dan er mee eten. Haal voor de maaltijd het extra portie uit de pan en vries het in. Hiermee bespaar je niet alleen veel tijd doordat je minder vaak hoeft te koken maar je bespaart ook veel geld. Deels doordat je groter kan inkopen en daarnaast bespaar je op de energie rekening omdat je niet alles 2x hoeft te koken.

# 13

Zonder kinderen


Doe boodschappen zonder kinderen. De verleiding om extra producten te kopen is dan kleiner.

# 14

Onderste schappen


Koop de producten uit de onderste schappen, deze zijn vaak goedkoper dan de producten die op ooghoogte staan.

# 15

Huismerk en A-merken


Koop huismerken in plaats van A-merken. Wees bewust van de invloed van reclame en probeer zelf of de kwaliteit van een huismerk je bevalt. Bij Lidl en Aldi zijn bijvoorbeeld geen A-merken te koop.

# 16

Lopend of met de fiets


Ga als het kan lopend of met de fiets naar de supermarkt, in plaats van met de auto. Dit spaart ongemerkt veel benzine en je koopt minder producten.

# 17

Minder vaak naar de super


Probeer niet al te vaak naar de supermarkt te gaan. Zorg dat je van tevoren weet wat je gaat kopen. Als je bijna dagelijks de supermarkt bezoekt is het natuurlijk verleidelijk om meer mee te nemen dan de bedoeling was.

# 18

Bezoek de markt


Op de markt zijn veel producten zoals groenten, fruit en kaas niet alleen veel lekkerder maar ook vaak veel goedkoper. Vooral aan het eind van de markt dag als het rustig is en de laatste producten worden met extra korting verkocht. Daarnaast bied het nog eens extra kans om te onderhandelen en zo een extra stuk fruit of groente mee te krijgen.

# 19

Eet gevarieerd


Zorg dat je niet iedere dag dezelfde 'dure' producten eet dat is niet alleen beter voor je portemonnee maar ook voor je gezondheid. Neem ook eens een balansdag waarbij je geen vlees eet maar bijvoorbeeld kaasplakken of groentetaart.

# 20

Moestuintje


Als je er plaats voor hebt is een moestuin de ideale besparing. Naast diverse kruiden kan je dan ook groentes en fruit verbouwen. Hiermee bespaar je niet alleen veel op de dagelijkse boodschappen maar je krijgt er ook nog eens gezonde en biologische groenten en fruit voor terug.

# 21

Groente en Fruit Kalender


Met de globalisatie en de nieuwste technieken zijn eigenlijk vrijwel alle groentes en fruit het hele jaar bij de supermarkt te verkrijgen. Toch zijn er maanden waarin bepaalde type groenten en fruit beter verkrijgbaar of meer in de aanbieding, dan andere groenten en fruittypen. Alle bekijk de groente en fruit kalender voor deze maand.

# 22

Huishoudboekje


Ieder huishouden heeft inkomsten en uitgaven. Door beter bij te houden hoeveel je al hebt uitgegeven, weet je hoeveel je de deze maand nog kan uitgeven. Hiermee wordt je nog bewuster op het besparen en wanneer je extra sterk op de aanbiedingen moet letten.

# 23

Klaag als goedkoop product verdwijnt


Als er een goedkoop merk uit het assortiment wordt gehaald, klaag daar dan over bij de supermarkt. Zo zijn bij Albert Heijn de Euroshopper producten ook weer teruggekomen.

# 24

Heb je het echt nodig?


Denk wat vaker of je het product echt nodig hebt, vaak kopen we dingen bij impuls en hebben we ze niet echt nodig. Geen geld uitgeven levert namelijk vaak de grootste besparing op ;)

# 25

Deel jouw bespaartip


Wat is jouw bespaartip? deel deze met andere zodat meer mensen er gebruik van kunnen maken.

Je email adres:
Je naam:
Beschrijf de bespaartip: